četrtek, 14. februar 2008

ZVITKI IZ JAJČEVCEV Z DIMLJENIM SIROM; MOZZARELLO IN BAZILIKORezine jajčevca, pečene na žaru, nadevane z dimljenim sirom, mozzarelo, paradižnikom in svežo baziliko, so odlična predjed ali lahko kosilo, če jih ponudimo z zeleno solato. Zvitki so dobri tudi pečeni na žaru.

SESTAVINE

1 velik jajčevec
45 ml / 3 žlice olivnega olja in še malo za pokapljanje (po želji)
170 g dimljenega sira, narezanega na rezine
100 g mozzarelle
2 paradižnika, vsak narezan na kose
par velikih listov bazilike
limona (po želji)
sol, sveže zmlet črni poper
origano
timijan
asafetida (po želji)

1) Jajčevec po dolgem narežemo na 10 tenkih rezin, zunajni dve zavržemo. Rezine posolimo in pustimo stati 20 minut, nato jih oplaknemo in osušimo s papirnato brisačko.
2) Segrejemo žar in rešetko obložimo s folijo. Osušene jajčevce položimo na mrežico in jih močno premažemo z oljem. Pečemo 8-10 minut, da se zmehčajo in zlato opečejo. Vmes jih enkrat obrnemo.
3) Jajčevce vzamemo z žara. Na sredino vsakega položimo kos dimljenega sira, kos mozzarelle, kos paradižnika in list bazilike, origano in timijan ter posolimo in popopramo, po želji dodamo malo asafetide. Oba konca jajčevca prepognemo čez nadev, nato jajčevce položimo s prepognjeno stranjo obrnjeno navzdol na žar. Pečemo, da se začne sir topiti. Po želji jih pokapljamo z olivnim oljem in limono.

Ni komentarjev: