četrtek, 28. februar 2008

POLENTINE PALČKE



Polento skuhamo in jo na pribl. 1cm debelo razporedimo na pladenj, obložen s papirjem za peko, ter počakamo, da se strdi (približno pol ure). Nato jo odstranimo s pladnja in jo narežemo na palčke. Polentine palčke povaljamo v beli moki, da se pri cvrtju ne bodo razpustile in bodo prijetno hrustljave. Odstranimo odvečno moko, da se v olju ne bo zažgala. V ponvi segrejemo olje (na pribl. 180 stopinj). Palčke moramo ocvreti v vročem olju, da lepo porjavijo in postanejo hrustljave in se tudi polenta v sredini segreje. To bo trajalo le nekaj minut. V ponev jih ne damo preveč naenkrat, saj potem temperatura olja pade in se palčke preveč prepojijo. Ko jih vzamemo iz ojla, naj se dobro odcedijo. Če jih delamo veliko, jih lahko naložimo na pladenj in jih damo v pečico, da ostanejo tople. Ponudimo jih lahko z raznimi okusnimi namazi iz skute in kisle smetane ali s paradižnikovo omako.

Ni komentarjev: