nedelja, 17. februar 2008

RATATOUILLE



SESTAVINE

4 žlic oljčnega olja
300 g na koščke nerezanih jajčevcev
250 g očiščenih in na osmine narezanih paprik
250 g na prst debelo narezanih bučk
250 g olupljenih in razrezanih čvrstih paradižnikov
ščepec soli
ščepec asafetide
ščepec popra
sesekljan šopek bazilike

PRIPRAVA

1) V ponvi z ročajem ali kozici segrejemo olje. Eno za drugo dodajamo zelenjavo, po vrsti, kot je našteta, vsako na hitro malo opečemo in postavimo drugam.
2) Opečeno zelenjavo po plasteh naložimo v posodo, ki jo lahko dobro zapremo (ali pekač), spodnja in vrhnja plast naj bodo jajčevci.
3) Vsako plast posolimo, popopramo, potresemo z baziliko in asafetido. Zelenjavo brez mešanja pokrito dušimo do mehkega na plošči pri nižji temperaturi, prbližno 30 minut. Ali pa prbližno 45 minut pečemo v pečici, segreti na 180 stopinj.

Uporabljamo s francoskim belim kruhom kot začetno jed ali kot glavno jed.

Ni komentarjev: