ponedeljek, 18. februar 2008

VELIKI MEHKI INGVERJEVI PIŠKOTI



SESTAVINE

280 g moke
5 g mletega ingverja
5 g sode bikarbone
3 g mletega cimeta
2 g mletih klinčkov
2 g soli
170 g zmehčano maslo 200 g sladkorja
15 ml vode
60 ml javorjevega sirupa
25 g sladkorja

PRIPRAVA
Pečico segrejte na 175°C. Skupaj presejte moko, ingver, sodo, cimet, klinčke in sol. V večji posodi kremasto zmešajte maslo in 200 g sladkorja. Vmešajte vodo ter sirup. Postopoma dodajajte presejane sestavine. Maso oblikujte v kroglice velikosti oreha in jih povaljajte v preostalem sladkorju. Piškotke položite na pekač, obložen s papirjem za peko, približno 5 cm narazen in jih rahlo potlačite. Pecite 8 do 10 minut. Piškote 5 minut hladite na pekaču, nato jih prestavite in popolnoma ohladite. Hranite jih v pločevinasti posodi.

Ni komentarjev: