sobota, 16. februar 2008

KROMPIRJEVE PASTETKE Z GRŠKIM SIROM

Okusni krompirjevi cmočki s sirom feta, začinjeni z koprom in z limoninim sokom.

SESTAVINE

500 g krompirja
120 g sira feta
3 žlice sesekljanega svežega kopra
1 žlica limoninega soka
moka za paniranje
3 žlice olivnega olja
sol črni poper
kurkuma
asafetida

PRIPRAVA

1) Neolupljen krompir skuhamo v kropu, da se zmehča. Odcedimo vodo in krompir še topel olupimo. Stresemo ga v skledo in zmečkamo. V krompir zdrobimo sir ter dodamo koper in limonin sok. Posolimo in začinimo s kurkumo, asafetido, črnim poprom in olivnim oljem (ker je sir že slan, dodamo le malo soli). Dobro premešamo.

2) Mešanico pokrijemo in postavimo na hladno, da se strdi. Nato naredimo cmočke (velike kot oreh) in jih malce sploščimo. Potresemo z moko. Segrejemo olje in pastetke ocvremo, da se na obeh straneh zlatorjavo zapečejo. Odcedimo na papirnati brisački in takoj ponudimo.

Ni komentarjev: