nedelja, 17. februar 2008

RINGAGH AURTURIYA SHAAK (jajčevci in bučke v kariju)



SESTAVINE

1/2 žličke gorčičnih semen
1 žlička kuminovih semen
1/2 žličke zdrobljenih koriandrovih semen
2 cela rdeča čilija
1/4 žličke kurkume v prahu
1/4 žličke čilija v prahu
1/4 žličke garam masala
4 žlice ghee ali rastlinskega olja
1 žlička rjavega trstnega sladkorja
1/4 žličke asafetide
250 g jajčevcev, opranih in narezanih na koščke
250 g bučk, narezanih na rezine
1 žlička sesekljanega peteršilja
sol

PRIPRAVA

1) V ponvi segrejemo olje. Dodamo gorčična semena, kumino in koriandrova semena, vse pražimo toliko, da sestavine zacvrčijo.
2) Dodamo asafoetido in pražimo nekaj sekund. Dodamo cele rdeče čilije, kurkumo, čili v prahu in pražimo 30 sekund.
3) Dodamo zelenjavo in pražimo na srednji temperaturi 3 do 4 minute. Dodamo garam masalo, sladkor, sol in dobro premešamo.
4) Pokrijemo in kuhamo na nizki temperaturi 5 do 6 minut (da se zelenjava zmehča). Občasno premešamo.
5) Jed okrasimo s peteršiljom in ponudimo s chapatijem .

Ni komentarjev: