sreda, 27. februar 2008

FIGOVA MARMELADA Z BUČAMI

SESTAVINE

1 kg fig
1 kg jesenske buče (ameriški oreh, trombolino, rdeči stot...)
sok dveh limon
ena cimetova skorjica
3 klinčki
lupina 1 limone

PRIPRAVA

Fige dobro operemo in grobo narežemo. Jesensko bučo olupimo, očistimo in narežemo na kocke. Skupaj s cimetovo skorjico , klinčki in limonino lupino jih dušimo v malo vode do mehkega. Vodo odlijemo, odstranimo dišave in dodamo fige. Segrevamo do vrenja, dodamo sok od dveh limon, kuhamo 5 min in po želji pretlačimo s paličnim mešalnikom. Skoraj do roba nalijemo v majhne kozarčke in tesno zapremo. Zavijemo v odejo in pustimo, da se počasi ohladi. Odprt kozarček porabimo čim prej, saj smo marmelado pripravili brez konzervansov in doddanega sladkorja. Jesenske buče so odličen dodatek marmelad zaradi vsebnosti škroba in pektina, naravnih gostil. Če fige niso dovolj zrele , tej količini dodamo 20 dag sladkorja.

Količina: 8-9 kozarčkov po 210 ml

Ni komentarjev: