sreda, 20. februar 2008

KORENČKOVA SOLATA


SESTAVINE

korenje: 1,5 kg
limona: 1 kos
med: 1 čajna žlička
oljčno olje: 2 čajni žlički
peteršilj: 1 šop
pražena semena kumine: 2 čajni žlički
pražene pinje: 1 pest
rozine: 1 pest
semena koriandra: 1 čajna žlička

PRIPRAVA

V slani vodi zavremo celo korenje in ga kuhamo 8−10 minut. Medtem ko se korenje kuha, v terilniku stremo semena kumine in koriandra in pomešamo s soljo, nato pa prilijemo med in limonin sok. Korenje odcedimo in ga še toplega narežemo v skledo za solato. Prelijemo ga s prelivom, ki smo ga pripravili, posujemo z rozinami in pinijami ter pokapamo z oljčnim oljem. Solato lahko pustimo stati kakšno uro, da korenje vpije vse sokove. Preden jo ponudimo, jo posujemo še s svežim peteršiljem.

Ni komentarjev: