SESTAVINE
1 rdeča, 1 zelena in 1 rumena paprika
1 jajčevec
2 bučki
2 paradižnika
10 dateljnov ali suhih marelic
1 šopek koriandra (ali peteršilj)
4 žlice oljčnega olja
1 žlička mlete kumine
1 žlička mletega koriandra
mleta ostra paprika
sol
Za grozdni jogurt:
250 g belega ali črnega grozdja
1/2 šopka mete
300 g jogurta
1 žlička oljčnega olja
1 žlica limoninega soka
sol
zmlet poper
PRIPRAVA
1) Zelenjavo operemo in očistimo. Papriko narežemo na trakove, jajčevec in bučko na kocke, paradižnike na osmine.
2) Izkoščičimo dateljne in jih po dolžini zrežemo na 4 dele (prav tako suhe marelice). Svež korijander ( ali peteršilj) operemo in sesekljamo lističe.
3) V voku segrejemo olje in na njem 3 do 4 minute pražimo papriko, jajčevec in bučko. Stalno mešamo. Dodamo paradižnik, dateljne ali marelice in sesekljan koriander (peteršilj). Dodamo začimbe in solimo. posodo pokrijemo , temperaturo naravnamo na srednjo stopnjo in približno 5 minut dušimo. Zelenjava mora bit šečvrsta na ugriz.
4) Medtem operemo grozdje, potem ga razpolovimo in z noževo konico odstranimo peške. Meto operemo in sesekljamo. Jogurt zmešamo z oljčnim oljem in limoninim sokom, vmešamo grozdje in meto. Solimo in popramo.
Postrežemo k zelenjavi.
Lahko ponudimo zraven popečen kruh ali kuskus.
sobota, 16. februar 2008
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Ni komentarjev:
Objavite komentar