SESTAVINE
Testo:
25 dag moke
18 dag masla
12 dag sladkorja v prahu
10 dag mletih orehov
3 žlice mleka
1 vanilijev sladkor
1/2 žličke cimeta
PRIPRAVA
Vse sestavine zgnetemo v gladko testo in ga damo za pol ure v hladilnik. Nato ga na pomokani površini razvaljamo na pol cm debelo in z modelčki izrežemo krogce ali poljubne oblike. Polovica keksov naj bo z luknjo na sredini. Na s peki papirjem obloženem pekaču jih pečemo 10 - 12 minut do zlato rumene barve (ne smejo porjaveti).Cele krogce nato namažemo z marmelado, tiste z luknjo na sredini pa posujemo s sladkorjem v prahu. Na koncu jih seveda zlepimo skupaj po dva.
Najboljši so naslednji dan, saj se tako zmehčajo, da se kar topijo v ustih.
četrtek, 21. februar 2008
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Ni komentarjev:
Objavite komentar