SESTAVINE
500 g fižola (dovolj za 4 osebe)
mleta sladka in pekoča rdeča paprika
veliko peteršilja
malo moke
sol
poper
asafetida
zeliščna sol
kurkuma
mleta sladka in pekoča rdeča paprika
veliko peteršilja
malo moke
sol
poper
asafetida
zeliščna sol
kurkuma
PRIPRAVA
Fižol skuhajte (ne sme biti preveč razkuhan) in ga precedite (malo vode naj ostane). Na olju prepražite moko, dokler ne postane svetlo rjave barve, dodajte malo asafetide, rdeče paprike(sladke in pekoče), zeliščne soli in kurkume. Pražite še par sekund in potem zlijte v fižol. Dobro premešajte, dodajte sol, poper, drobno nasekljan peteršilj in vse skupaj stresite v pekač. Pokrijte s folijo. Pečite na temperaturi 150-180 stopinj in pustite, da se peče uro do uro in pol. Med pečenjem nekajkrat premešajte. Ko je jed gotova, zraven ponudite topel domač kruh.
Ni komentarjev:
Objavite komentar