SESTAVINE
1 žlička koriandra
2 posušena rdeča čilija
celih 6 zelenih čilijev
sol
50 ml kokosovega mleka
PRIPRAVA
1) V litoželezni ponvi na velikem ognju segrevamo olje, dodamo asafetido, potem pa še semena gorčice.
2) Ko semena začnejo pokati, dodamo koriander, nato še čilije in pražimo, dokler rdeči ne potemnijo. Potem dodamo cvetačo in vse skupaj pražimo še prbližno minuto. Prilijemo žlico vode in jed posolimo. Ves čas mešamo.
3) Po potrebi dolivamo vodo; verjetno bomo morali dušiti 4-5 min.; pri tem pa bomo porabili 4-5 žlic vode. Potem zmanjšamo ogenj, posodo pokrijemo in jed kuhamo še 5 minut oziroma dokler vsa voda ne izpari. Pazimo da se cvetača ne zažge.
4) Po vrhu polijemo kokos.
Ponudimo vroče.
Ponudimo vroče.
Ni komentarjev:
Objavite komentar