nedelja, 17. februar 2008

PEČENI PARADIŽNIKI NA KRUHU S SODO

Ničesar ni lažje pripraviti kot ta obrok. S kaplico olivnega olja in nastrganim sirom postane nekaj posebnega.

SESTAVINE

olivno olje
6 tanko narezanih paradižnikov
4 debele rezine kruha s sodo
sol
poper
nariban sir (lahko tudi dimljen)

NASVET

Če uporabimo teflonsko ponev, potrebijemo manj olja za pripravo paradižnikov, hkrati pa dobijo okus po žaru.

PRIPRAVA

1) Ponev premažemo z olivnim oljem in jo segrejemo. Dodamo paradižnik in ga pečemo 4-6 minut, da se zmehča in obarva. Vmes ga enkrat obrnemo. Lahko pa močno segrejemo žar in obložimo rešetko z folijo. Paradižnikove rezine pečemo 4-6 minut, da se zmehčajo. Vmes jih enkrat obrnemo.
2) Medtem rahlo opečemo kruh s sodo. Nanj položimo paradižnik in vsako porcijo pokapljamo z olivnim oljem. Posolimo in popopramo, posujemo s sirom in ponudimo.

Ni komentarjev: