četrtek, 28. februar 2008

KRUH Z RDEČO PESO IN ROŽMARINOM

SESTAVINE

bela moka: 500 g
kvas: 7,5 g
maslo: 25 g
pretlačen kuhan krompir: 100 g
rožmarin: 3 ščepci
sok rdeče pese: 200 g
ščepec soli
pecilni prašek
voda: 150 g

PRIPRAVA

Kvas raztopimo v mlačni vodi. Moko, sol, kvas, pecilni, maslo, krompirjev pire, sok rdeče pese, sesekljan rožmarin in vodo zgnetemo ročno ali v mešalniku in oblikujemo hlebček. Položimo ga v globljo posodo, pokrijemo s prtičem in damo za dve uri vzhajati na toplo. Ko hlebček naraste na dvakratno ali trikratno velikost, ga poljubno razrežemo na manjše kose. Iz njih oblikujemo pecivo različnih oblik. Pecivo na vrhu prerežemo z nožem, ga premažemo z mešanico iz moke, kurkume in vode (dokaj gosta masa) in ga potresemo z različnimi vrstami sezama. Zložimo ga na pekač, ki smo ga prekrili s papirjem za peko, in pustimo, da še enkrat vzhaja - približno pol ure. Nato damo pekač v pečico, ki smo jo ogreli na 180° C, in kruh pečemo 20 minut.

Ni komentarjev: