SESTAVINE
pol kocke kvasa
100g rjavega sladkorja
1/4l mleka
500g moke
malo soli
1 vrecka vanilijevega sladkorja
80g masla
150g rozin
olje za cvrenje
PRIPRAVA
Kvas zmešaš z žličko sladkorja in žličko moke in vsuješ v toplo mleko (3-4 žlice). Pustiš da vzhaja na toplem. Medtem pripravi testo iz moke, sladkorja, vanilijevega sladkorja in masla , v sredino naredi luknjo in vanjo vlij kvas. Preostalo mleko - toplo - počasi prilivaj in stepaj toliko časa, da se začnejo delati mehurčki. Primešaj rozine in pusti 1/2 ure vzhajati na toplem. Segrej olje in vanj z žlico polagaj testo. Ocvrte krofke osuši na papirnatih brisačkah in potresi z mešanico sladkorja v prahu in cimeta.
sreda, 27. februar 2008
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Ni komentarjev:
Objavite komentar