sreda, 27. februar 2008

MEHIŠKE TORTILJE



Priljubljena mehiška jed, neke vrste čapatiiji iz koruzne moke, nadevani z različnimi slastnimi nadevi.
SESTAVINE

7,5 dag koruzne moke
2,5 dag pšenične moke
ščepec soli
2-3 žlice olja
5 žlic vode
PRIPRAVA

Obe moki ter sol zmešaj, ter prilij olje in vodo. Vse skupaj dobro zmešaj in zgneti v testo. Testo razdeli na 4 dele, ter vsak del oblikuj v kroglo. Na delavno površino položi kos folije(papirja za peko), nanj kroglo testa in na vrh še en kos folije. Testo med plastema razvaljaj v tanek okrogel "čapati" premera približno 13 cm. Postopek še trikrat ponoviš.Prazno ponev segrej na srednje močni vročini. Tortilje pečeš približno 2 min na vsaki strani. Še vroče upogni in jih nadevaj z nadevom po želji.

Nekaj idej za nadeve

- pražena zelenjava, riž s fižoljo ali lečino omako, zelenjava z fižolom, ...

Ni komentarjev: