četrtek, 14. februar 2008

CVETAČA IN BROKOLI S PARADIŽNIKOVO OMAKO

To okusno jed pripravimo za spremembo namesto cvetače s sirom. Dodatek brokolov poskrbi za več barve.

SESTAVINE:

400-gramska pločevnika v koščkih
45 ml / 3 žlice paradižnikove mezge
20 g / 3 žlice enotne moke
300 ml posnetega mleka
300 ml vode
1 kg mešanih cvetkov cvetače in brokolov, sol, asafetide in sveže zmlet črni poper


PRIPRAVA:

1) V majhni kozici žmešamo asafetido, paradižnik in paradižnikovo mezgo. Zavremo, vročino znižamo in omako kuhajmo 15-20 minut, dokler se precej ne pokuha.
2) Moko in malo mleka gladko zmešamo.Podmet umešamo v paradižnikovo omako in med mešanjem postopoma prilivamo preostalo mleko in vodo.
3) Omako nenenhno mešamo, dokler ne zavre in se ne zgosti. Posolimo in popopramo. Odstavimo, pokrijemo in imamo na toplem.
4) Cvetke cvetače in brokolov 5-7 minut soparimo nad kozico kropa, dokler se ne zmehčajo, a so še al dente. Stresemo jih v skledo in prelijemo s paradižnikovo omako. Če želimo, jih lahko še dodatno popopramo.

Ni komentarjev: