SESTAVINE
35 dag moke
žlička soli
3 dag kvasa
5 dag sladkorja
skodelica toplega mleka
25 dag masla
PRIPRAVA
Moko in sol presejemo v skledo. Kvas, mlačno mleko in sladkor zmešamo, dodamo 5 dag masla in ter premešamo, da se sladkor in maslo stopita. Zmes zlijemo na moko in umesimo gladko testo. Pokrijemo ga in pustimo 1 uro na toplem, da se prostornina testa podvoji. Nato testo stresemo na desko, oprašeno z moko in ga pregnetemo. Razvaljamo ga v kvadrat, na drugo tretjino kvadrata damo koščke polovice preostalega masla. Nato čez maslo prepognemo eno tretjino kvadrata in nanjo razporedimo ostale koščke masla. Te koščke prekrijemo s tretjo tretjino testa. Razvaljamo, nato spet dvakrat prepognemo po tretjinah in spet razvaljamo. Za 15 minut ga postavimo na hladno, spet dvakrat prepognemo, razvaljamo, za 15 minut na hladno,... To ponovimo 3-4krat.
ponedeljek, 18. februar 2008
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Ni komentarjev:
Objavite komentar