četrtek, 28. februar 2008
OMAKA Z MELANCANAMI
SESTAVINE
1 melancan
2 pločevinki pelatov
1 večji paradižnik
1 žlica olivnega olja
1 žlica bazilike
šop peteršilja
asafetida
čili
sol
PRIPRAVA
Melancan olupimo, narežemo na 1 cm velike kocke, damo v cedilo in počakamo približno 15 minut, da spusti vodo. Medtem pripravimo ostale sestavine. Asafetido stresemo na vroče olivno olje. Dodamo melancan in ga podušimo do mehkega. Večkrat premešamo. Dodamo sesekljane pelate, na koščke narezan olupljen paradižnik, solimo po okusu, dodamo ščepec čilija v prahu, baziliko in sesekljan peteršilj. Na manjšem ognju dušimo še 10 minut. Zraven ponudimo široke rezance, špagete, njoke ali torteline in potresemo s parmezanom.
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Ni komentarjev:
Objavite komentar