nedelja, 17. februar 2008

OVSENA KAŠA S PRETLAČENIMI DATLJI IN PISTACIJAMI

Datlji, vsebujejo obilo dragocenih vlaknin in hranil ter naravno osladijo ta obrok, ki nas ogreje v hladnih dneh.

SESTAVINE

250 g svežih datljev
220 g ovsene kaše
450 ml posnetega mleka
ščepec soli
50 g oljuščenih, grobo sesekljanih nesoljenih pistacij

PRIPRAVA

1) Najprej pripravimo datlje. Prepolovimo jih ter odstranimo koščico in peclje. Prelijemo jih z vrelo vodo in pustimo namočene 30 minut, da se zmehčajo. Odcedimo, toda 6 žlic vode prihranimo.
2) Datlje olupimo, jih stresemo v mešalnik, prilijemo prihranjeno vodo in zmešamo v gladko kašo. 3) V kozico stresemo ovsene kosmiče, prilijemo mleko in 300 ml vode ter posolimo. Zavremo, nato znižamo temperaturo in kuhamo 5 min. Pogosto premešamo.
4) Kašo ponudimo v ogretih skodelicah. Okrasimo jo z žlico pretlačenih datljev in posujemo s sesekljanimi pistacijami.

Ni komentarjev: