četrtek, 14. februar 2008

OVSENA KAŠA S SEZAMOM IN SADJE



Ovsena kaša, skuhana na posnetem mleku, je izvrsten hranjliv zajtrk. Izboljšamo jo s suhim sadjem in sezamovimi semeni, ki vsebujejo veliko železa in magnezija. Če uporabimo ovseno kašo, bo jed gosta in groba. Če hočemo bolj gladko kašo, uporabimo ovsene kosmiče.

SESTAVINE

50 g ovsene kaše
450 ml posnetega mleka
75 g sesekljanega mešanega suhega sadja
30 ml / 2 žlici praženih sezamovih semen

PRIPRAVA

1) Kosmiče in sesekljano posušeno sadje stresemo v teflonsko kozico in prilijemo mleko.
2) Zavremo , znižamo temperaturo in počasi kuhamo 3 minute. Občasno pomešamo. Naložimo v
posodice, posujemo z sezamovim semenom in ponudimo.

Ni komentarjev: