sobota, 16. februar 2008

PRESNA TORTA


SKORJA
– dateljne ali suhe marelice, vzdolžno prerežeš, polovičke položiš eno poleg druge po dnu posode.
– suhe fige, dateljne, slive, marelice... zmiksaš skupaj in maso daš na dno posode (naj bo čim gostejša)

NADEVI

- namočiš ajdo (če je oluščena, bo potrebno manj časa (2h), če ne, se namaka dalj časa (lahko pustiš čez noč). Dodaš 2 jabolki narezani na koščke, prav tako dve pomaranči (da bo bolj sočno). Po želji dodaš cimet in zmlet kardamom. - Zmiksaš 4 bananne, dodaš mak (po občutek, masa naj bo gosta). Dodaj pomarančnega soka in rozine. - Zmiksaš 4 banane, dodaš kokosovo moko (če želiš zelo gosto maso, ga daj veliko, če mogoče želiš nadev oblikovati, ti bo tako lažje). Vmes med nadevi lahko posuješ same na grobo mlete orehe (ali katerekoli druge oreščke). V nadeve lahko dodaš tudi zmleta lanena semena (sončnična) lahko pa jih daš same med nadevi. Torto lahko okrasiš na 1001 način, ker je sadje (in oreščki) že samo po sebi estetsko in očem privlačno. Težko
je pisati recept, ker je toliko različnih možnosti, zmotit se pa itak ne moreš !!!

Ni komentarjev: