SESTAVINE ZA PALČKE
Pšenična bela moka 200g
Lešniki 150g
Sladkor 250g
Cimet 1 čajna žlička
Maslo 30g
Mleko 7 žlic
SESTAVINE ZA GLAZURO
Sladkor v prahu 250g
Svež limonin sok
PRIPRAVA PALČKE
V posodo stresemo moko, dodamo sesekljane lešnike, sladkor, mleko, cimet in maslo. Vse skupaj zgnetemo v gladko testo. Testo razvaljamo in položimo na pekač, ki smo ga namazali z maslom. Za 30 min ga damo na hladno. Pečemo ga 20 min na 200° C.
PRIPRAVA GLAZURE
V posodi zmešamo sladkor in sok 1 in pol limone. Segrejemo in prelijemo preko pečenega testa. Ko se glazura strdi in ohladi, testo narežemo na palčke.
četrtek, 28. februar 2008
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Ni komentarjev:
Objavite komentar