ponedeljek, 18. februar 2008

MEŠAN AJDOV KRUH




SESTAVINE


ajdova moka - 500 g
vrela voda - 6 dcl
olje - 1 žlička


Sestavine zmešate v gosto zmes in ohladite do 30°C. Sestavine, ki jih dodajte za tem, pa so še:


pšenična moka (tip 500) - 500 g
praženi orehi - 300 g
sol - 15 g
sladkor - 20 g
po potrebi pa dodajte tudi vodo.


Medtem ko ajdova moka, vrela voda in olje ohlajajo, sesekljajte orehe in jih prepražite v pečici, da prijetno zadišijo. Ko se ohladijo, jih dodajte oparjeni moki in ostalim surovinam. Testo zgnetite gladko in ne preveč mehko, vzhaja pa naj 30 minut. Testo premesite in po 10 minutah oblikujte v kolače, ki jih odložite v pomokane posode. Tam naj vzhajajo 30 - 40 minut. Pecite pri temperaturi 230°C. Ajdov kruh ostane svež dalj časa.

Ni komentarjev: