sreda, 27. februar 2008

DOMAČI KREKERJI


SESTAVINE
1 lonček koruznega zdroba
1 lonček polnozrnate moke
1 lonček ržene moke
1 lonček drobno zmletih ovsenih kosmičev
1/2 lončka sezama
1/3 lončka sezamovega ali olivnega olja
1/2 lončka mleka (sobna temperatura)
ščepec soli
ščepec sode bikarbone
po želji še žlico grobo mlete soli
PRIPRAVA

Sestavine temeljito zmešamo, tako da dobimo voljno, a kompaktno testo, ki ga na tanko zvaljamo in razrežemo v pravokotnike. Če želimo bolj slane krekerje, pred rezanjem posujemo še z nekaj grobo mlete soli in jo z valjarjem nežno vtisnemo v testo. Pečemo približno 15 minut pri temperaturi 200 stopinj Celzija. Po 15 minutah vse krekerje obrnemo in pustimo še nekaj minut, da nekoliko porumenijo. Postrežemo jih lahko namesto kruha ali kot podlago za skutne namaze, zelenjavo ali preprosto s kosom sira.

Dober tek!

Ni komentarjev: