SESTAVINE
1/2 l vode žlička soli
150 g koruznega zdroba (srednje zrnatosti)
80 g surovega masla
žlica sesekljanega peteršilja
2 žajbljeva lista
malo rožmarina origana in melise
PRIPRAVA
V velikem loncu pripravimo slan krop. Zdrob polagoma vsipamo v krop in ga umešavamo z metlico. Na šibkem ognju zmes mešamo z leseno lopatico, da dobimo bolj trdo kašo. Pri tem se mora na dnu lonca narediti svetla obloga, ki onemogoči, da se zmes prismodi. Koruzno kašo damo na vlažno desko ali kamnito ploščo. Z nožem jo zgladimo v približno 1 cm debelo ploščo. Iz plošče izrežemo kroge ali podolgovate štirikotnike in jih zvijemo. V lončku segrejemo maslo, dodamo dišavnice. Svaljke zložimo v model in jih polijemo z zeliščnim maslom. V nekaj minutah jih zapečemo v pečici, predgreti na 220 stopinj.
sreda, 27. februar 2008
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Ni komentarjev:
Objavite komentar