četrtek, 21. februar 2008

BUČKIN KRUH

SESTAVINE

ena večja ali 2 manjši bučki
pol kg moke
10-15 dag naribanega sira
1 kocka kvasa
sol
1 žlička sladkorja
malo vode

PRIPRAVA

Bučke naribaš in posoliš ter pustiš stati, da spustijo vodo. Nato jih dobro ocediš. Moko streseš v posodo in narediš jamico, vanjo razdrobiš kocko kvasa, dodaš žličko sladkorja in malo tople vode ter počakaš, da kvas vzhaja. Nato moko še malo posoliš in dodaš bučke ter vse skupaj zgneteš. Ker so bučke že same po sebi zelo mokre, ne potrebuješ dodatne tekočine. Ko si že skoraj pri koncu z mesenjem testa, vmesiš še nariban sir. Testo pustiš počivati na toplem od 15-30 min. Nato oblikuješ testo v obliko pekača (štručka, hlebček,...), segreješ pečico in pečeš približno 45 min. Preden je kruh pečen ga lahko potrosiš s še malo naribanega sira.

Ni komentarjev: