četrtek, 14. februar 2008

JUHA IZ BUČE


SESTAVINE:

Buča 750 g
Korenje 2 kosa
Krompir 1 kos
Olje - sončnično 2 žlici
Paradižnik - svež 1 kos
Voda 1 l
Sladka smetana 2 dl
Sol
Poper
Sladkor
Limona 0,5 kos
Muškati orešek
Asafetida
PRIPRAVA:

Bučo narežemo na krhlje, odstranimo semenje in olupimo. Na grobo jo narežemo. Korenje in krompir olupimo in na drobno narežemo. Paradižnik narežemo na kose. V loncu segrejemo olje in na hitro prepražimo asafetido. Dodamo narezano bučo, korenje, krompir, paradižnik in premešamo. Zalijemo z vodo in kuhamo 20 min na srednje močnem plamenu, da se buča zmehča. Juho nato sesekljamo s paličnim mešalnikom. Prilijemo smetano in pustimo, da juha ponovno zavre. Po okusu jo solimo in popramo. Dodamo ščepec sladkorja, sok polovice limone ter muškatni orešček.

SERVIRANJE: Juho lahko pokapamo z bučnim oljem ter sladko smetano.

NASVET: Za pripravo juhe je najbolj primerna buča sorte hokaido.

Ni komentarjev: