četrtek, 28. februar 2008

BANANINE FRANCOSKE REZINE



SESTAVINE

2 zreli banani
1/2-3/4 skodelice mleka
1 velika žlica moke (bele ali črne)
1-2 veliki žlici sladkorja (belega ali rjavega)
4-6 rezin kruha
PRIPRAVA

Vse skupaj zmešaj v mešalniku (sladkor dodajaj po okusu). Iz tega dobiš tekočo zmes, podobno tisti za palačinke (mogoče malo redkejša), ki jo preliješ v posodo in v njej namočiš rezine kruha. Najboljše je, da uporabiš kruh iz prejšnjega dneva, ki je že malo trd. Ponev (najbolje teflonsko) malo namažeš z oljem in jo segreješ. Rezine naj se na majhnem ognju pečejo na vsaki strani cca 2 minuti, dokler zlato ne porjavijo.

Dodatki, s katerimi lahko recept še izboljšaš (obogatiš):

1/2 žličke cimeta
1 žlica žlahtnega kvasa
1 žlička vaniljevega sladkorja
ščepec nastrganega muškatnega oreška

(Mleko lahko nadomestiš s 3/4 skodelice vode in 2-3 velikimi žlicami ovsenih kosmičev in dobro zmešaš.)

Ni komentarjev: