sreda, 27. februar 2008

ŠPAGETI Z RUKOLO IN LIMONO



SESTAVINE

400 g špagetov (barila)
1 limona
12 žlic olivnega olja
4 žličke mletega janeža
poper
sladkor
sol
400 g rukole
120 g nastrganega sira

PRIPRAVA

Špagete skuhamo v slanem kropu. Limono operemo, na drobno nastrgamo žličko limonine lupine in iztisnemo sok. Limonin sok, 8 žlic olivnega olja in janež zmešamo v preliv in začinimo s soljo, poprom in sladkorjem. Rukolo operemo in drobno odcedimo. 4 žlice olivnega olja segrejemo v ponvi in rukolo hitro prepražimo. Špagete odcedimo in jih z limoninim prelivom dodamo rukoli, solimo in popramo. Ponudimo z nastrganim sirom in limonino lupino. Nasvet: limono dajte za kakšno uro v vodo, preden jo nastrgate, da gredo iz lupine strupene snovi.

Ni komentarjev: