sreda, 9. julij 2008
KOKOSOVA ROLADA ALI KOKOSOVE KROGLICE
SESTAVINE
300 g kokosove moke, zmlete v kavnem mlinčku
250 g sladkorja v prahu
200 g masla
2 žlici keroba
2 vanilijeva sladkorja
Limonina lupina ali kardamom
PRIPRAVA
Rolada:
Vse sestavine razen keroba zmešaš. Razdeliš na pol in v en del zamešaš kerob. Razvaljaš na foliji. Položiš en del na drugega in zviješ v rolado. Zaviješ v folijo in daš za eno uro v hladilnik.
Kroglice:
V vsako kroglico daš pražen lešnik ter kroglice povaljaš v kokosu ali v mletih lešnikih, dodaš lahko tudi rozine ali drugo suho sadje.
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
2 komentarja:
živjo. mene zanima kaj je to kerob in kje se ga da kupit
Živjo!
Kerob je fino mleta rožičeva moka. Uporablja se namesto čokolade oz. kakava. Kupi se ga lahko trgovini Kalček (btc ali center LJ) ali v Hare Krišna centru na Žibertovi 27 Ljubljana.
Lep pozdrav
Kamala Manjari
Objavite komentar