sreda, 30. julij 2008
ŠPINAČNI PUFKI
SESTAVINE
60 dag krompirja
20 dag špinače
1 kocka masla
2 žlici sojine moke
10 dag bele moke
sol
olje za cvretje
PRIPRAVA
Krompir olupimo, narežemo na kose in skuhamo v slani vodi.Nato ga odcedimo in pretlačimo. Špinačo operemo, poparimo, odcedimo, drobno nasekljamo in posolimo. V krompir zamešamo maslo, postopoma vsipamo sojino moko in belo moko ter dodamo špinačo. Testo dobro pregnetemo. Iz mase s pomokanimi rokami oblikujemo podolgovate svaljke. V ponev nalijemo olje, toliko, da bodo svaljki do polovice potopljeni. Svaljke cvremo, da postanejo zlato rumeni. Odcedimo jih na prtičku.
Oznake:
SLANE JEDI
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Ni komentarjev:
Objavite komentar