SESTAVINE
2,5 dcl bele moke, 1 žlica gustina
1,5 dcl mleka
1 dcl jogurta
1,5 dcl sladkorja
3 žlice olja
3 žlice marmelade
2 žlici keroba
1 žlička sode, ½ pecilnega
PRIPAVA
Vse sestavine zmešaš v redko testo in ga na tanko namažeš na namaščen peki papir. Pečeš 15 minut na 170 stopinj C. Še vroče zviješ s peki papirjem. Ohlajeno razviješ in namažeš s poljubno kremo ali marmelado ter ponovno zviješ.
Predlog - Maslena krema:
200 g masla
150 g mletega sladkorja
Penasto zmešaš, dodaš ohlajen puding: ½ l mleka + 60 g gustina.
Pomembno: puding in maslo morata imeti enako, sobno temperaturo.
Namažeš na testo, zviješ in daš za 1 uro v hladilnik. Za boljši okus lahko dodaš limonino lupino ali limonin sladkor, ali pa nekaj nitk pravega žafrana.
sreda, 9. julij 2008
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Ni komentarjev:
Objavite komentar