četrtek, 10. julij 2008

BISKVITNO PECIVO Z RDEČIM IN S ČRNIM SADJEM



SESTAVINE:

  • Od 800 g do 1 kg mešanega rdečega in črnega sadja
  • 4 žlice sladkorja
Za testo
  • 125 g moke
  • 125 g hladnega masla
  • 125 g rjavega sladkorja
  • 125 g mletih mandljev
  • 1 žlička cimeta
1. Pečico segrejte na 180 stopinj. Pekač premažite z maslom in ga potresite z žlico sladkorja. Pripravite sadje: sadeže oberite z grozdov, operite, odcedite, razporedite po pekaču in potresite s sladkorjem.

2. V mešalnik dajte moko, maslo v kosih, rjavi sladkor, mandlje in cimet ter sunko­ma mešajte, dokler zmes ne postane sipka.

3. Razporedite jo po sadju in pecite v pečici od 45 do 50 minut. Počakajte, da se pecivo malce ohladi.

Nasvet:

pri pripravi testa lahko porcije sestavin tudi podvojite. Preostanek testa boste lah­ko zamrznili in ga uporabili kdaj drugič.

Ni komentarjev: