1) Kruh je nizek in neenakomerno luknjičast.
Vzrok: Testo je bilo premehko.
2) Svež kruh je lepljiv, starejši pa se drobi.
Vzrok: Testo je bilo pretrdo.
3) Kruh ne vzhaja.
Vzrok: Kvas smo pripravili s prevročo vodo ali smo testo zamesili s prevročo tekočino ali smo vzeli premalo tekočine.
4) Kruh ni rahel.
Vzrok: Premalo smo gnetli testo ali je bil prostor prehladen ali je bilo testo pretežko zaradi dodatkov.
5) Skorja je temna ali celo zažgana, sredica pa ni pečena.
Vzrok: Temperatura pri peki je bila previsoka.
6) Skorja je zelo svetla, debela in trda.
Vzrok: Temperatura pri peki je bila prenizka.
7) Testo se trga, postaja trše in se ne oblikuje lepo.
Vzrok: Testo ste zamesili s prevročo vodo, zato ga premesite še enkrat.
8) Testo je preveč sveže, lepljivo, mastno, površina se sveti in testo se težko oblikuje.
Vzrok: Uporabili ste prehladno tekočino, zato podaljšajte drugo gnetenje, dokler ni testo plastično, se ne lepi in se lahko oblikuje.
ponedeljek, 24. marec 2008
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
1 komentar:
AHA! Zdaj pa vem, kej je manjkal mojemu kruhku. ;)
Super, hvala, zelo uporabni nasveti!
Da ne govorim o ostalih receptih.. ->da vem, kam po recepte za zdravo in okusno prehrano! ;D
Lep pozdrav,
Urška, stalna stranka v Holyfoodu...
Objavite komentar