SESTAVINE
500 g krompirja (oljupljenega in narezanega na kose)
200 g ostre moke
40 g masla
sol
150 g sira (narezanega na kocke)
200 g sezama
olje za cvrtje
PRIPRAVA
Olupljen, opran in na kose narezan krompir skuhamo v slanem kropu. Odcedimo in pretlačimo. Toplemu in dobro pretlačenemu krompirju dodamo sol in maslo. Krompirjevo maso predevamo v večjo posodo.
Ko se krompirjeva masa malce ohladi, primešamo ostro moko. Iz vsega skupaj na hitro vgnetemo krompirjevo testo.
Testo narežemo na kose in iz njih na pomokani deski oblikujemo svaljke. Svaljke razrežemo na poljubno velike kose. V vsak kos dodamo kocko sira. Z rokami oblikujemo kroglice, tako da je kocka sira popolnoma prekrita s krompirjevim testom.
Krompirjeve kroglice s sirom povaljamo v sezamu in ocvremo v vročem olju. Ocvrtke odcedimo na kuhinjski papirnati brisači.
ponedeljek, 10. marec 2008
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
1 komentar:
Mmmmmmmm, okusno
Objavite komentar