ponedeljek, 21. april 2008
SKUTINA TORTA
Količina- za okrogel model od torte
TESTO
200 g ostre moke
125 g masla
2 veliki žlici sladkorja
pol vrečke pecilnega praška
dve veliki žlici mleka
vanilij sladkor ( po želji)
Zamesimo testo in ga razvaljamo, damo v model in pečemo na 180 stupinj C, 20 minut.
Medtem naredimo nadev.
NADEV
500 g lahke skute
kisla smetana ( mali lonček-2 dcl)
sladka smetana (2,5 dcl)
7 velikih žlic sladkorja
2 veliki žlici moke
vanilij sladkor
limonina lupina
sadje po želji: breskve, jagode, ananas...
Vse sestavine razen sadja zmešamo, da dobimo gladko maso. Sadje narežemo na majhne koščke in dodamo na koncu. Nadev zlijemo v model na pečeno testo in pečemo še 45 minut na 180 stupinj C.
Torta se mora ohlajati vsaj še dve uri, preden jo razrežemo, ker se mora strditi. Najboljša pa je naslednji dan.
SADNI PRELIV NA VRHU TORTE
3-5 dcl soka od kompota
5 velikih žlic gustina
Sok zavremo. Gustin v lončku zmešamo z vodo, da dobimo gladko maso. Ko sok zavre vmešamo notri gustin in dobimo puding. Sadni puding polijemo po torti, ko je še v modelu in počakamo vsaj eno uro, da se ohladi in strdi. Torto damo iz modela, ko je vse dobro ohlajeno, sledi še okrasitev ob strani in na vrhu, lahko z sladko smetano in mletimi lešniki...
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Ni komentarjev:
Objavite komentar