petek, 11. april 2008
KORENČKOVI MAFINI Z BANANO IN CIMETOM
SESTAVINE
maščoba in moka za model
60 g masla
180 g moke
100 g sladkorja
1 zavitek vanilijevega sladkorja
1/2 žličke mletega cimeta
1 žlička pecilnega praška
1/2 žličke sode bikarbone
50 g smetane
2 srednje velika korenčka
1 majhna banana
sol
PRIPRAVA
1) Pečico segrejemo na 180 stupinj C. Vdolbinice pekača za mafine namastimo in potresemo z moko ali pa vanje namestimo papirnate modelčke. Na šibkem ognju raztopimo maslo, nato ga nekoliko ohladimo.
2) V posodi premešamo moko, sladkor, vanilijev sladkor, cimet, pecilni prašek, sodo bikarbono in ščepec soli. V posebni posodi stepemo smetano in ji primešamo tekoče maslo. To maso dodamo k mešanici moke in le toliko premešamo , da se vse sestavine navlažnijo.
3) Očistmo korenček, olupimo da in na grobo nastrgamo. Banano olupimo, nato jo zmečkamo z vilicami in s korenčkom primešamo testu. S testom napolnimo vdolbinice v modelu za mafine, vendar ne več kot do treh četrtin.
4) Mafine pečemo v pečici na srednjem vodilu okoli 25 minut, da postanejo zlato rjavi. Vzamemo jih iz pečice, pustimo počivati okoli 5 minut, nato jih vzamemo iz modela in ohladimo.
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Ni komentarjev:
Objavite komentar