sreda, 7. maj 2008

PARADIŽNIKOVI MAFINI Z MOCARELO IN BAZILIKO




SESTAVINE


maščoba in moka za model
2 paradižnika
100 mocarele
250 g moke
2 majhne žličke pecilnega praška
1/2 majhne žličke sode bikarbone
sol
ščepec asafetide
sveže zmlet poper
5 jedilnih žlic oljčnega olja
1/4 l mleka

PRIPRAVA

1) Pečico segrejemo na 180 stupinj C. Vdolbinice pekača za mafine namastimo in potresemo z moko ali pa vanje namestimo papirnate modelčke.

2) Paradižnik razrežemo na četrtine, jim odstranimo semena ter na drobno narežemo. Baziliki osmukamo lističe in jih drobno sesekljamo. Mocarelo narežemo na kocke.

3) Premešamo moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, 1/4 majhne žličke soli in poper. Dodamo asafetido in baziliko. Posebej premešamo olje, mocarelo in mleko. Maso skupaj s paradižnikom na hitro primešamo mešanici moke. S testom napolnimo pekač.

4)
Mafine pečemo v pečici na srednjem vodilu 20 do 25 minut, da postanejo zlato rjavi. Vzamemo jih iz pečice, pustimo kratko počivati, nato jih vzamemo iz modela. Ponudimo tople ali mrzle.

Ni komentarjev: