sobota, 5. april 2008

MALINOVI MAFINI S KISLO SMETANO



Pozdravi poletja: ko se nežne maline pogreznejo v penasto testo, po njih radi sežejo vsi, ne le ljubiteli jagodičja.

SESTAVINE

maščoba in moka za model
200 g malin (zvežih ali zamrznjenih)
120 g mehkega masla
120 g sladkorja
300 g kisle smetane
250 g moke
2 1/2 majhne žličke pecilnega praška
1/2 majhne žličke sode bikarbone
sladkor v prahu za posip
sol

PRIPRAVA

1) Pečico segrejemo na 180 stupinj C. Vdolbinice pekača za mafine namastimo in potresemo z moko ali pa vanje namestimo papirnate modelčke. Sveže maline preberemo, zamrznjene samo odmrznemo.
2) Penasto zmešamo maslo in sladkor. Primešamo kislo smetano. V posebni skledi zamešamo moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in ščepec soli. To dodamo masleni mešanici in jo z metlico ali kuhalnico le toliko premešamo, da se vse sestavine navlažnijo.

3) S testom napolnimo vdolbinice v modelu za mafine, vendar ne več kot do treh četrtin. Na testo rasporedimo maline in jih rahlo potlačimo. Mafine pečemo v pečici na srednjem vodilu 20 do 25 minut, da postanejo zlato rjavi. Vzamemo jih iz pečice, pustimo počivati okoli 5 minut, nato jih vzamemo iz modela in ohladimo. Ob koncu jih še na tanko potresemo s sladkorjem v prahu.

Ni komentarjev: